Το Eurogoup "φρενάρει" την ελληνική έξοδο από το μνημόνιο

0   σχόλια

Για τις προθέσεις της Ελλάδας να εξέλθει από το δανειακό πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ το 2015 αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το Eurogroup o υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. 
Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να αναφερθεί στις συζητήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με την ηγεσία του ΔΝΤ και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για το θέμα. Ωστόσο αμφιβολίες για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο



διατυπώνονται στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο λίγες ώρες πριν από την έναρξη του eurogroup. Πληροφορίες λένε ότι η ελληνική αποστολή θα βρει τα δύσκολα στο Eurogroup όπου το κλίμα δεν είναι το καλύτερο για τις ελληνικές θέσεις.
Ανώτατες κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην μετεξέλιξη της σχέσης Ελλάδας - ΔΝΤ είπαν ότι με τη χθεσινή συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκαρντ άρχισαν οι συζητήσεις. Δεν θέλησαν να μπουν σε λεπτομέρειες δεδομένου ότι "σε αυτή την διαπραγμάτευση υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι στο τέλος πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι". Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ανταπόκριση της Κριστίν Λαγκάρντ στο ελληνικό αίτημα για συζήτηση με στόχο την έξοδο από το πρόγραμμα ήταν θετική.