Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,4%

0   σχόλια

Τρίτο κόμμα το «Ποτάμι», στα όρια για είσοδο στη Βουλή το ΚΚΕ, σύμφωνα με έρευνα της Palmos Analysis
Παγιώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ όπως δείχνουν οι τελυεταίες δημοσκοπήσεις.
Στη μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 29,8% έναντι 20,4% της ΝΔ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 29,8% με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 20,4%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται πως χάνουν δυναμική.

Ειδικότερα:
ΣΥΡΙΖΑ:29,8%
ΝΔ: 20,4%
Ποτάμι 5,7%
Χρυσή Αυγή 5%
ΠΑΣΟΚ 4,7%
ΚΚΕ 3%
ΑΝΕΛ 2,3%
ΛΑΟΣ 1,7%
ΔΗΜΑΡ 0,4%
Λευκό ή άκυρο 3,1%
Αναποφάσιστοι 8,8%
Άλλο κόμμα 6,9%
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με το 66% των ερωτηθέντων να απαντά ότι το κόμμα θα έλθει πρώτο στις επόμενες εκλογές.
Αναφορικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την ψήφο εμπιστοσύνης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 65% θεωρεί ότι ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης. Αντιθέτως το 26% εκτιμά ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει σταθερότητα για την κυβέρνηση και τη χώρα. Επίσης, ένα 7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει γνώμη, ενώ το 2% απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Σαμαράς
Η ΝΔ, ωστόσο, υπερτερεί ακόμη στο ερώτημα του ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 40%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 34%. Ενα 25%, πάντως, εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.


Read more: http://www.newsbomb.gr