Παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά για τον Παναθηναϊκό, 77-76 τον Ολυμπιακό

0   σχόλια

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ για τη φετινή σεζόν, που ήταν αυστηρώς ακατάλληλο για... καρδιακούς.

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς, πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο, επικράτησε με 77-76 του Ολυμπιακού, στον μεταξύ τους νοκ-άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου, που διεξήχθη στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.


Οι «πράσινοι» αν και αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες (Μαυροκεφαλίδης, Χαραλαμπόπουλος, Γκιστ, Νέλσον) και βρέθηκαν μάλιστα με την πλάτη στον τοίχο, αφού έχαναν με επτά πόντους στο 38' (68-75), κατάφεραν με μπροστάρη τον εξαιρετικό Παππά να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι, παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση χάρη σε κάρφωμα του -επίσης πολύ καλού- Μπατίστα στα 4 δέκατα πριν από τη λήξη.

Πλέον το «τριφύλλι», με τον Ολυμπιακό να έχει τεθεί εκτός τετράδας είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Για τους νταμπλούχους Ελλάδας 19 πόντους είχε ο Παππάς, ενώ οι Μπατίστα και Γιάνκοβιτς πρόσθεσαν 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη, από τον Ολυμπιακό, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λοτζέσκι με 16 πόντους, ενώ τρεις λιγότερους πέτυχε ο Πρίντεζης.

Υπενθυμίζεται ότι στους «4» έχουν προκριθεί επίσης ο Απόλλωνας Πατρών, η Νέα Κηφισιά και ο ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας