ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

0   σχόλια

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:30, Onsports/Novasports 1) στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την τύχη του πρωταθλήματος!

Αρκετά είναι όσα μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Νέα κυβέρνηση, οικονομία, Eurogroup και κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις είναι στο επίκεντρο, όμως, όλα αυτά το βράδυ της Κυριακής (22/02) στις 19:30 θα περάσουν για δυο ώρες στο… περιθώριο. Το μοναδικό πράγμα που θα έχει αξία αυτό το δίωρο, θα είναι το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ανάμεσα σε «πράσινους» και «ερυθρόλευκους», που θα αναμετρηθούν στη Λεωφόρο για την 25η αγωνιστική και ο νικητής θα είναι πολλαπλά κερδισμένος, ενώ ο ηττημένος θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τον αντίπαλό του, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα αφού στη Λεωφόρο δεν θα πέφτει… καρφίτσα και προσδοκά να μετατρέψει το -6 σε -3 για να έχει ελπίδες για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός πάει στη Λεωφόρο μετά από ανεπιτυχές αποτέλεσμα στην Ευρώπη, έχοντας μέτρια εικόνα το τελευταίο διάστημα αλλά με αρχηγό αποστολής τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γνωρίζοντας ότι με νίκη, σε μεγάλο βαθμό, και ισοπαλία, σε μικρότερο, θα έχει «κλειδώσει» επί της ουσίας τον τίτλο.

Βέβαια, όλα αυτά που προαναφέρονται περί αγωνιστικής κατάστασης, απόντων, παρόντων και βαθμολογιών, πάνε περίπατο όταν ξεκινά ένα «αιώνιο» ντέρμπι. Όταν η μπάλα στηθεί στη σέντρα από τον ρέφερι Σιδηρόπουλο, τον οποίο ευελπιστούμε να… μην αναφέρουμε μετά το ματς, αυτό που θα μετρήσει για Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό, είναι το πάθος κι η θέληση για τη νίκη. Παράγοντες που καθορίζουν τις τύχες των ντέρμπι. Όπως αναφέραμε, η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη καθώς υπάρχει sold out ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Πάνοπλος ο Παναθηναϊκός

Χωρίς να υπάρξουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής (22/02) στη Λεωφόρο. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην Μπαϊράμι που είναι σε άδεια και του Μπερίσα που προπονήθηκε ατομικά, κι έχει καταστρώσει… πλάνο νίκης για την κόντρα με τους «ερυθρόλευκους».

Μετά το τέλος του προγράμματος, ο Αναστασίου έκανε γνωστή την αποστολή του «τριφυλλιού» για το ντέρμπι, στην οποία δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Η αποστολή: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούρμπος, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης Νίνης και Μαυρίας.

Μίνι εκπλήξεις στον Ολυμπιακό

Σε... ατμόσφαιρα «Γ. Καραϊσκάκης» ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (22/02) στη Λεωφόρο. Ο Βίτορ Περέιρα είδε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του να βγάζουν κανονικά την προπόνηση, με μόνα προβλήματα τον τραυματία Φουστέρ και τον ανέτοιμο Μποτία. Ωστόσο, στην αποστολή επιφύλαξε εκπλήξεις, καθώς εκτός έμειναν οι Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης, Αυλωνίτης και Μπενίτες.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι συμμετέχουν οι: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χάρα, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Σαλίνο, Μανιάτης, Μαζουακού, Μήτρογλου, Ντοσεβί, Κασάμι, Σαντάνα, Σιόβας και Αφελάι.

onsports.gr