Πως να αποσυμπιέσετε τη μέση σας

0   σχόλια

Ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα αποτελούν οι πόνοι της σπονδυλικής στήλης. Την ίδια στιγμή  το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στους υπερήλικες καθώς είναι αποτέλεσμα προόδου παθήσεων που είχαν παρατηρηθεί παλαιότερα στην ζωή τους.


Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι  οι κήλες των Μεσοσπονδυλίων Δίσκων  και η Οστεοαρθρίτιδα της Σπονδυλικής Στήλης.

Πλέον τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση της Σπονδυλικής Στένωσης γίνεται με τη μέθοδο  της  Διαδερμικής Αποσυμπίεσης του Νωτιαίου Σωλήνα!

Οι ασθενείς μετά απαλλάσσονται από τον χρόνιο πόνο , ενώ επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ποια τα αποτελέσματα


«Πράγματι η Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα αποτελεί σήμερα  την μέθοδο εκλογής  και απαλλάσσει  τους ηλικιωμένους από τον χρόνιο πόνο στην μέση ( σπονδυλική στήλη)»αναφέρει  ο νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου μια ώρα,απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας , δεν υπάρχει η ανάγκη χορήγησης αίματος  και  άμεσα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμα και σε ασθενείς άνω των 80χρόνων καθώς μελέτες που διενεργήθηκαν σε αυτήν ηλικιακή ομάδα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας) έδειξαν ότι η μέθοδος της Διαδερμικής Αποσυμπίεσης είχε άριστα αποτελέσματα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.

 « Με την εφαρμογή της  νέας χειρουργικής μεθόδου άμεσα βοηθούμε τους γηραιότερους συμπολίτες μας να διαβιούν χωρίς πόνο, με υγεία και  αξιοπρέπεια στα χρόνια της συνταξιοδότησης τους, τα χρόνια που θέλουν να απολαύσουν την ζωή μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς» προσθέτει ο κ. Πολυθοδωράκης.

Τι είναι

Η Σπονδυλική Στένωση ή Στένωση του Νωτιαίο Σωλήνα είναι η πιο κοινή πάθηση της σπονδυλικής στήλης και πλήττει ένα στους τρεις ηλικιωμένους . Η δεύτερη πιο κοινή πάθηση είναι η Σπονδυλολίσθηση (15%), ενώ ακολουθεί η Εκφυλιστική νόσος του Δίσκου.

Η σύγχρονη αποδεκτή θεραπευτική προσέγγιση για την Σπονδυλική Στένωση είναι η συντηρητική αγωγή που ξεκινάει με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα, φυσιοθεραπεία και τεχνικές αντιμετώπισης πόνου όπως η επισκληρίδιες εγχύσεις στεροειδών και η επισκληριδοσκόπηση.

Μακροπρόθεσμα όμως,  μόνο το 15% των ασθενών θα βελτιωθούνμε συντηρητικά μέσα , ενώ το 70% θα συνεχίσουν να έχουν πόνους και δυσχέρεια βάδισης.

«Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι ασθενείς με Σπονδυλική Στένωση θα χρειασθούν χειρουργική παρέμβαση για οριστική αντιμετώπιση και θεραπεία. Σήμερα  η Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα είναι η καλύτερη λύση ειδικά για ένα ασθενή με πολλαπλά άλλα ιατρικά προβλήματα» καταλήγει οκ Πολυθοδωράκης.

iatropedia.gr