ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-2

0   σχόλια

«Διπλό» τίτλου μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ με 2-1, έπειτα από εκπληκτική εμφάνιση τακτικά.
Ο Κλάους άνοιξε το σκορ στο 43', ο Φουστέρ ισοφάρισε στο 45+1' με τον Περέιρα να «υπογράφει» τη νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» με φοβερό σουτ στο 49'

 Ο Ολυμπιακός έψαχνε τη νίκη για να σκαρφαλώσει για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά παρά το γεγονός πως είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ήταν κατώτερος των περιστάσεων κι έχασε δίκαια.

Στον αντίποδα οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν τεράστια νίκη και ξέφυγαν με πέντε βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους». Ο Άγγελος Αναστιάδης δικαιώθηκε για όλες του τις επιλογές και ιδιαίτερα για την αλλαγή του Παπαδόπουλου. Ο έμπειρος άσος μπήκε αντί του Σκόνδρα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να γυρνάει στο δεξί άκρο της άμυνας. Το σύστημα μετατράπηκε σε 3-6-1 με τους φιλοξενούμενους να στέκονται πολύ καλά και τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν λίγες καλές φάσεις για την ισοφάριση.

Κορυφαίος του αγώνα ο Φακούντο Περέιρα ο οποίος ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Ολυμπιακού και σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα για το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας μπορεί να ξεκίνησε με πέντε λεπτά καθυστέρηση, αλλά ο Ολυμπιακός με τη δύναμη του κόσμου του που -δεν γέμισε το γήπεδο αλλά- ήταν πολύ εκδηλωτικός μπήκε με φόρα στο ματς ψάχνοντας το γρήγορο γκολ.

Η μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες ήρθε στο 21’. Ο Αφελάι σέντραρε από τα αριστερά, ο Τζιόλης δεν έδιωξε σωστά και η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Μιλιβόγιεβιτς. Ο Σέρβος μέσος σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Γλύκος ενώ έκανε κίνηση προς την άλλη πλευρά κατόρθωσε να διώξει δύσκολα με το δεξί χέρι στην αριστερή του γωνία. Μέχρι εκείνο το σημείο οι τελικές ήταν 5-0 για τους «ερυθρόλευκους», αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά θέλοντας να απειλήσει.

Στο 25’ ο «Δικέφαλος του Βορρά» απείλησε για πρώτη φορά. Ο Κλάους βγήκε στην κόντρα από τα αριστερά και γύρισε για τον Περέιρα. Ο Αργεντινός επιθετικός σούταρε κι άνοιξε το σκορ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τζανδάρης δοκίμασε να σκοράρει με πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Ρομπέρτο σε ετοιμότητα έδιωξε ενστικτωδώς.



Ακολούθησε ένα 15λεπτο χωρίς τη μεγάλη φάση, πριν ανοίξουν οι φιλοξενούμενοι το σκορ. Στο 43’ η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη «έκρυψε» την μπάλα. Ο Κλάους έδωσε στον Περέιρα, εκείνος στον Γκολάσα, με τον Ισραηλινό να ανοίγει δεξιά στον Σαλπιγγίδη. Ο έμπειρος επιθετικός είδε τον Σκόνδρα και του πέρασε ακόμα πιο δεξιά την μπάλα. Ο τελευταίος έκανε πολύ καλό παράλληλο γύρισμα. Ο Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κλάους με κοντινό πλασέ σε κενή εστία «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης».



Ωστόσο αυτό δεν έμελλε να είναι το σκορ στην ανάπαυλα. Κι αυτό διότι οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά. Ο Τσόρι είδε τον Φουστέρ στη γραμμή της περιοχής αμαρκάριστο και του έστειλε συστημένη την μπάλα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με φοβερό βολέ την έστειλε να «γλείψει» το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να αναπαυτεί στην εστία του ΠΑΟΚ για το 1-1 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Ακολούθησε μία τρίλεπτη διακοπή λόγω κλωτσιάς του Μιλιβόγιεβιτς στον Γλύκο αμέσως μετά το γκολ –δεν την είδε ο Αρετόπουλος-, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα του φαληρικού γηπέδου να γράφει 1-1.

Οι Πειραιώτες με την ισοφάριση πριν το ημίχρονο πήραν την ψυχολογία με το μέρος τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε με την έναρξη της επανάληψης. Στο 47’ ο Περέιρα έκανε υπέροχη μπαλιά για τον Σαλπιγγίδη με τον έμπειρο άσο να σουτάρει με τη μία, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε σωτήρια. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σκόνδρας ζήτησε πέναλτι και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για θέατρο, ενώ τραυματίστηκε στην κλείδα.



Δύο λεπτά αργότερα όμως ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Κάτσε έκανε πολύ καλή μπαλιά για τον Περέιρα, ο Αργεντίνος «ζύγισε» το πόδι του και με εκπληκτικό αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Ρομπέρτο ο οποίος εκτινάχθηκε αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός πλησίασε στην ισοφάριση. Ο Φουστέρ σέντραρε από τα δεξιά, ο Γλύκος απομάκρυνε με γροθιές. Η μπάλα στρώθηκε στον Τσόρι και ο Αργεντινός βλέποντας εκτός θέσης τον διεθνή γκολκίπερ θέλησε να τον «κρεμάσει», αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω.

Το εικοσάλεπτο που ακολούθησε ήταν σε χαμηλό ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να παίζει αμυντικά και να μην αφήνει τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν φάσεις. Στο 68’ πάντως ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η προβολή του Φουστέρ μετά τη σέντρα του Ελαμπντελαουί πέρασε λίγο άουτ.

Στο 74’ οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην ισοφάριση. Ο Τσόρι εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Αυλωνίτης πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ντομίνγκεζ έδωσε στον Ομάρ, αυτός είδε τον Κασάμι, αλλά ο τελευταίος είδε το δυνατό συρτό σουτ του, να αποκρούεται από τον Γλύκο.

 Στο 93' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, αλλά ακυρώθηκε κακώς γκολ του Τζανδάρη, με τον επόπτη να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Αμπιντάλ,Αυλωνίτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης (61' Κασάμι), Αφελάι (61' Ντοσεβί) , Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (57 Παπαδόπουλος), Ρατ, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε (80 Μάρτενς) , Σαλπιγγίδης, Κολάσα, Τσανδάρης, Περέιρα (90' Ποζατζίδης), Αθανασιάδης



Ο κορυφαίος του ντέρμπι

Ο Φακούντο Περέιρα μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου σκόραρε, αλλά δεν αποδείχτηκε αρκετό το γκολ για την ομάδα του, πέτυχε ένα τέρμα και στο δεύτερο μεγάλο παιχνίδι που έπαιξε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και δημιούργησε φοβερά προβλήματα στους Αμπιντάλ-Αυλωνίτη, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να τον ελέγξουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Στο πρώτο γκολ ο Αργεντινός ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση, ενώ με φοβερό αριστερό σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο στο 49' για να δώσει μία πολύ μεγάλη νίκη στο συγκρότημα του Άγγελου Αναστιάδη.

onsports.gr