Επίσημη παρουσίαση των νέων Mondeo και Focus στη χώρα μας

0   σχόλια

Η Ford προχώρησε σε πλήρη παρουσίαση της γκάμας της στην Έκθεση “ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014”,
συμπεριλαμβανομένων του νέου Mondeo και του ανανεωμένου Focus. Τα υπόλοιπα μοντέλα που κοσμούν το εκθεσιακό της περίπτερο είναι το Ka, το Fiesta, το B-Max, το C-Max, το Kuga, το Ranger και τα Tourneo Courier & Connect.
Το ανανεωμένο Ford Focus προάγει το κύρος ενός παγκόσμιου best-seller με τολμηρότερη εξωτερική σχεδίαση, ένα ποιοτικό, φιλικό προς το χρήστη εσωτερικό, 18 νέες ή βελτιωμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού (driver assistance technologies), και ουσιαστικές βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου.

Το Focus, που θα πωλείται από φέτος το Νοέμβριο, σηματοδοτεί επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του SYNC 2, του προηγμένου συστήματος συνδεσιμότητας της Ford, ενώ προσφέρει μία γκάμα ισχυρότερων αλλά οικονομικών κινητήρων, όπως ο νέος 1.5 EcoBoost βενζίνης και ο TDCi diesel.

Η Ford δημιούργησε ένα πιο εξελιγμένο και σοφιστικέ Focus με ανανεωμένη αισθητική που εκφράζει τηνπαγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα “One Ford”.

Διαθέσιμο σε 4θ, 5θ και wagon εκδόσεις, και με τη νέα εξωτερική απόχρωση Deep Impact Blue, το ανανεωμένο Focus έχει χαμηλότερο και φαρδύτερο αμάξωμα, με νέο καπό, πρόσοψη και μάσκα.

Ανασχεδιάζοντας το εσωτερικό του Focus, η Ford άκουσε προσεκτικά τα σχόλια των καταναλωτών και “απάντησε” με μία διάταξη πιο φιλική προς το χρήστη, πλαισιωμένη από ένα τιμόνι και μία κεντρική κονσόλα με λιγότερα χειριστήρια και διακόπτες. Το νέο σαλόνι σε black satin και λεπτομέρειες χρωμίου συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο “καθαρής” και μοντέρνας εμφάνισης.

Το ανανεωμένο Focus προσφέρει βελτιωμένη απόδοση καυσίμου μέχρι 19% συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο, και μία σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 σε όλη τη γκάμα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014, ένα στα τρία Focus στην Ευρώπη πουλήθηκαν με κινητήρα 1.0 EcoBoost που φέτος αναδείχτηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη συνεχή χρονιά, κάτι χωρίς προηγούμενο. Ακόμα, θα προσφέρει μία έκδοση βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost 100 PS, 99 g/km CO2.
Θα προσφέρεται επίσης με το νέο, βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost της Ford, που διατίθεται με 150 PS και 182 PS με ένα νέο, εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Όταν συνδυάζεται με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο κινητήρας θα πετυχαίνει 7% βελτιωμένη απόδοση καυσίμου συγκριτικά με τον απερχόμενο κινητήρα 1.6 EcoBoost με εφάμιλλη ιπποδύναμη. Το 2015 θα προσφέρεται επίσης με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο νέος κινητήρας 1.5 TDCi diesel 120 PS της Ford με αυτόματο, εξατάχυτο κιβώτιο PowerShift αναμένεται να προσφέρει 19% βελτιωμένη κατανάλωση συγκριτικά με το τρέχον TDCi 2.0 Focus 115 PS με PowerShift. Το μοντέλο 150 PS με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα προσφέρει 15 % βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση 140 PS.

Με βελτιωμένο έλεγχο και σύστημα διεύθυνσης, το ανανεωμένο Focus συνεχίζει την κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και τη διάσημη οδηγική απόλαυση σε νέα επίπεδα. Οι μηχανικοί της Ford πέτυχαν μία πιο αξιόπιστη συμπεριφορά, με υψηλή απόκριση και αίσθηση του δρόμου αυξάνοντας τη δομική ακαμψία μπροστά, βελτιώνοντας τη γεωμετρία της ανάρτησης, αυξάνοντας την εγκάρσια ακαμψία των σαϊλεντμπλόκ της ανάρτησης που επηρεάζουν και το σύστημα διεύθυνσης και επαναρρυθμίζοντας τα αμορτισέρ.

Το ανανεωμένο Focus θα είναι το πρώτο όχημα στην Ευρώπη που θα προσφέρει το SYNC 2. Το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής, 8 ιντσών και προηγμένο φωνητικό έλεγχο για ευκολότερη πρόσβαση στα συστήματα ήχου, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού και στα συμβατά κινητά τηλέφωνα.

Επιπλεόν, το Focus είναι το πρώτο Ford που θα προσφέρει Perpendicular Parking, μία νέα, hands-free τεχνολογία παρκαρίσματος που βοηθά τους οδηγούς με παρκάρουν με όπισθεν παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα.

Το νέο Mondeo διατίθεται σε 4θυρα / 5θυρα αμαξώματα και σε wagon, εξελιγμένο ειδικά για την Ευρώπη – προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα υλικών και κατασκευής, τεχνολογίες όπως προσαρμοζόμενους προβολείς LEDτης Ford, Inflatable Rear Seatbelts and Multi-Contour Seats και προηγμένη σχεδίαση.
Το νέο Ford Mondeo είναι παγκοσμίως το πρώτο όχημα που θα προσφέρει μία νέα τεχνολογία ανίχνευσης πεζού για μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων ή την πλήρη αποφυγή τους.

Το νέο σύστημα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection της Ford μπορεί να ανιχνεύει πεζούς στο δρόμο που σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το όχημα και φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Το σύστημα επεξεργάζεται πληροφορίες τις οποίες συλλέγει από κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ, και ένα ραντάρ στον προφυλακτήρα και τις διασταυρώνει με τα στοιχεία μιας βάσης δεδομένων με “ανθρώπινες φιγούρες” για να ξεχωρίζει τους πεζούς από άλλα αντικείμενα.

Το νέο Mondeo θα εφαρμόζει επίσης αυτόματη πίεση πέδησης για να μειώσει τις επιπτώσεις ή να αποφύγει εντελώς μία σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα. Το Active City Stop λειτουργεί με ταχύτητες έως 40 km/h. Σε υψηλότερες ταχύτητες, το νέο Pre-Collision Assist χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει την περιοχή μπροστά, ενώ μπορεί να εφαρμόζει αυτόματα ακόμα και τη μέγιστη πίεση πέδησης προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις ή να αποφύγει πολλούς τύπους οπίσθιων συγκρούσεων.

Η τεχνολογία ραντάρ ανοίγει το δρόμο και για τη νέα λειτουργία Distance Indication και την τεχνολογία Adaptive Cruise Control. Το Distance Indication αποτελεί μία φιλική προς το χρήστη οπτική διεπαφή που ενημερώνει τον οδηγό για τη χρονική απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το Adaptive Cruise Control διατηρεί αυτόματα μία επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Επιπλέον, η εμπρόσθια κάμερα υποστηρίζει το Lane Keeping Aid, που επαναφέρει το νέο Mondeo στη λωρίδα του εάν ανιχνευτεί ακούσια απόκλιση από αυτή, αλλά και το Traffic Sign Recognition, που παρέχει στον οδηγό πληροφορίες  ανιχνεύοντας τα όρια ταχύτητας, τις πινακίδες λήξης περιορισμών και απαγορεύσεων προσπέρασης μέσω της οθόνης του ταμπλό.

Μία προηγμένη έκδοση του Active Park Assist featuring Perpendicular Parking βοηθά στον εντοπισμό χώρων στάθμευσης κατάλληλων διαστάσεων και στο αυτόματο παρκάρισμα και υποστηρίζεται από το Park-Out Assist, που βοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται κάθετα από παράλληλους χώρους στάθμευσης και το Side Parking Aid, που προσφέρει μία οπτική απεικόνιση στην οθόνη και ηχητική προειδοποίηση για εμπόδια που βρίσκονται δίπλα, μπροστά και πίσω από τα οχήματα.

Η τεχνολογία Inflatable Rear Seatbelt της Ford - πρωτιά για τη βιομηχανία - θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη στο νέο Mondeo. Θα είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία του με ζώνες ασφαλείας οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος διογκώνονται για την κατανομή των δυνάμεων κρούσης στο σώμα του επιβάτη σε επιφάνεια πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν μιας συμβατική ζώνης.
Το Mondeo θα βελτιώσει επίσης τα επίπεδα άνεσης των οδηγών με χαρακτηριστικά όπως η πρώτη στην κατηγορία ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού με λειτουργία μνήμης, τα Ford Multi-Contour Seats με μοναδική λειτουργία μασάζ Active Motion, και το σύστημα συνδεσιμότητας της Ford SYNC 2.




Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Mondeo θα περιλαμβάνει τον 1.5 EcoBoost και τον 2.0 EcoBoost, δίπλα στον αποδοτικό και εκπληκτικά ισχυρό χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford, που πρόσφατα ονομάστηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Το νέο Mondeo θα προσφέρει επίσης έναν ισχυρό 2.0 TDCi diesel με σειριακή διπλή υπερσυμπίεση που θα αποδίδει ισχύ 210 PS και ροπή 450 Nm. Θα διατίθεται ένα μοντέλο τεχνολογίας ECOnetic, με κινητήρα 1.6 diesel και κορυφαίες εκπομπές CO2 94 g/km και τις εκδόσεις 2.0 TDCi diesel με 150 PS ή 180 PS.

Το τετράθυρο Mondeo Hybrid συνδυάζει έναν ειδικά σχεδιασμένο δίλιτρο βενζινοκινητήρα  με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου.4 kWh που παρέχει βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 99 g/km.

Η απόδοση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων βελτιώνονται σε όλη τη γκάμα κινητήρων του Mondeo μέχρι 14%, με την υποστήριξη στοιχείων όπως το Active Grille Shutter που μειώνει την αντίσταση.

Το νέο Mondeo, το πρώτο Ευρωπαϊκό μοντέλο που βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford, θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της νέας πίσω ανάρτησης integral link της Ford για βελτιωμένη άνεση και πιο δυναμικές επιδόσεις.

Η νέα πλατφόρμα και δομή αμαξώματος αναβαθμίζονται με το Electric Power Assisted Steering για πρώτη φορά στο Mondeo, και ένα βελτιστοποιημένο ABS που επίσης συμβάλλει στη μείωση της απόστασης ακινητοποίησης πάνω από 1 m.




newsit.gr