Αέρια στο στομάχι και πρήξιμο

0   σχόλια

Φούσκωμα, πρήξιμο στομαχιού, καούρες, παλινδρόμηση. Οι ενοχλήσεις του στομάχου συνδέονται με την κακή ποιότητα της ζωής μας. Η κακή διατροφή καθώς και το υπερβολικό άγχος μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα που θα σας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Αν τα συμπτώματα επιμένουν τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας και να εξετάσετε αναλυτικότερα το πρόβλημα. Αν πάλι θέλετε να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε άμεσα, ακολουθήστε τα παρακάτω tips:






1. Αυξήστε την κατανάλωση υγρών (αποφύγετε τις πορτοκαλάδες και γενικότερα τα όξινα)
2. Ναι στα μικρά και συχνά γεύματα. SOS: Μην τρώτε βιαστικά. Απολαύστε με την ησυχία σας το φαγητό σας.
3. Αν θέλετε να ηρεμήσετε από το ενοχλητικό φούσκωμα και τα αέρια ρίξτε το στους... σπόρους κύμινου. Μασουλήστε μερικούς μετά το φαγητό και τα ενοχλητικά συμπτώματα θα αποτελέσουν παρελθόν!
4. Περιορίστε την κατανάλωση των ακολούθων τροφών: κουνουπίδι, φασόλια, μπρόκολο, κρεμμύδι, σοκολάτα, σφολιάτες... καθώς προκαλούν φούσκωμα.
5. Όχι στα αναψυκτικά.
6. Αν έχετε άγχος και νεύρα καλό θα ήταν να το ρίξετε στο χαμομήλι. Απολαύστε ένα ζεστό τσαγάκι το οποίο θα καταπραΰνει τα συμπτώματα και θα σας χαλαρώσει.
7. Το ρόφημα πιπερόριζας αποδεικνύεται σωτήριο. Διευκολύνει την πέψη και ανακουφίζει από τις επίμονες καούρες. Προσθέστε το στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
8. Ναι στην ήπια δραστηριότητα. Μην ξεχνάτε να βγαίνετε για περπάτημα ή για ποδήλατο. Η ήπια δραστηριότητα λίγες ώρες μετά το φαγητό θα βοηθήσει την πέψη.



Πηγή: http://www.queen.gr