Με Ηρωα τον Αυλωνίτη - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

0   σχόλια

Με τον Αυλωνίτη να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
- Σε ένα κακό ντέρμπι με ελάχιστες φάσεις ο Στιλ έπιασε πέναλτι του Μήτρογλου, ενώ λίγο νωρίτερα αποβλήθηκε ο Αναστασίου




- Εντελώς ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός, έχασε για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια στο Φάληρο
- Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα
Το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τα κατάφερε περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οι “πράσινοι” έκλεισαν καλά τους χώρους και μπορεί να ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά, αλλά με εξαίρεση μία περίπτωση δεν απειλήθηκε.

Στο 15΄ο Αφελάι με εξαιρετική ατομική προσπάθεια απέφυγε τον Τριανταφυλλόπουλο, έκανε την σέντρα, ο Στιλ έδιωξε με γροθιές, αλλά η μπάλα έφτασε στον Μανιάτη που από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, στην μοναδική καλή θέση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το ματς κυλούσε όπως στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο όλα άλλαξαν στο 59ο λεπτό. Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε το φάουλ και ο Αυλωνίτης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (είχε μπει στη θέση του τραυματία Μποτία) με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Στιλ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και τα κατάφερε, ωστόσο άφησε και περισσότερους χώρους στον Ολυμπιακό. Στο 78΄από το τραγικό λάθος του Δώνη, ο Ντομίνγκες έβγαλε τετ α τετ τον Μήτρογλου, ο οποίος ανατράπηκε από τον Στιλ μέσα στην περιοχή με τον Καλογερόπουλο να δίνει το πέναλτι. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Στιλ, δευτερόλεπτα πριν αποβληθεί ο Αναστασίου από τον πάγκο των “πρασίνων”.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ρομπέρτο, με αποτέλεσμα να φύγει για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ηττημένος από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ) : Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μποτία (58, Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (76 Εντινγκά) , Ντομίνγκες, Αφελάι, Μήτρογλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίντεφελντ (68' Μέντεζ), Νάνο, Λαγός (76 Δώνης), Ζέκα, Μπούι (64΄Πέτριτς), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλης

newsit.gr