Πέμπτη 2 Απριλίου 2015
Τι χρειαζόμαστε:
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
300 γρ. βούτυρο
1/2 κιλό ζάχαρη
ξύσμα και χυμό απο 1 πορτοκάλι
2 φακελάκια αμμωνία
2 βανίλιες
10 αυγά
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, με το χέρι δε θέλει πολύ, προσθέτουμε τα αυγά,τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Μέσα στο χυμό ρίχνουμε την αμμωνία να διαλυθεί και να φουσκώσει και προσθέτουμε στο μίγμα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι. Προσθέτουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε με αυγό απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν αρχίζουν να φουσκώνουν και να παίρνουν ελάχιστο χρώμα, αλλάζω τα ταψιά για να ψηθούν καλά πάνω κάτω.
Επίσης όταν τα ψήνετε καλό είναι να έχετε και ένα παράθυρο ανοιχτό γιατί μυριζει πολύ η αμμωνία.
sintagespareas.gr