Laman

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

κυδώνια
Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
4 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
βούτυρο
λίγη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε τετράδες. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζάχαρη την οποία έχουμε αναμείξει με την βανίλια. Πάνω από τη ζάχαρη τοποθετούμε τα κυδώνια δίπλα δίπλα.

Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή εστία για περίπου 15 λεπτά ώσπου να καραμελώσει ζάχαρη.

Μετά βάζουμε την σφολιάτα επάνω από τα κυδωνια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τάρτα προσεκτικά.


news.gr