Laman

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ταύρος
Σωτήριες μπορεί να αποδειχθούν για τον ανδρικό πληθυσμό κάποιες τροφές
καθώς νεώτερες έρευνες δείχνουν τώρα ότι μπορούν να αυξήσουν όχι μόνο τις επιδόσεις τους στο σεξ αλλά και να καταπολεμήσουν την υπογονιμότητα.

Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα η κατανάλωση έστω και μιας χούφτας καρύδια έχουν ευεργετικές επιδράσεις στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουέντι Ρόμπινς της Σχολής Δημόσιας Υγείας Fielding του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό "Biology of Reproduction" διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών επί 12 εβδομάδες είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην ποσότητα, στην κινητικότητα αλλά και στη ζωτικότητά του σπέρματος.

Την ίδια στιγμή αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση έστω και μιας χούφτας καρύδια με μέλι μπορεί να αυξήσει με φυσικό τρόπο τις επιδόσεις των ανδρών στο σεξ.

 Ειδικότερα, το μέλι έχει από την αρχαιότητα ακόμη είχε τη φήμη ενός εξαιρετικού αφροδισιακού, το οποίο μάλιστα αποτελούσε και το βασικό συστατικό σε παρασκευάσματα κατά της ανικανότητας.

Από την άλλη τα καρύδια, όπως και άλλοι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα κάσιους,  είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε (γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη») και σε ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο που έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της γονιμότητας

Να σημειωθεί ότι η βρετανική μελέτη αφορούσε 117 άνδρες ηλικίας 21 έως 35 ετών που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, από τις οποίες μόνο η πρώτη έτρωγε 75 γραμμάρια καρύδια καθημερινά. Το σπέρμα των ανδρών της πρώτης ομάδας βελτιώθηκε αισθητά από ποσοτική και ποιοτική άποψη, ενώ της δεύτερης όχι.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ωφέλιμη δράση των καρυδιών οφείλεται κυρίως στα λιπαρά οξέα που περιέχουν και βοηθάνε στην καλύτερη ανάπτυξη του σπέρματος.


.iatropedia.gr