Laman

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

xionizei
Έπειτα από μια μικρή «ανάσα» καλοκαιρίας, ο χιονιάς επιστρέφει δριμύτερος στη χώρα, με τσουχτερό κρύο και πυκνή χιονόπτωση ακόμα και στα πεδινά από το βράδυ της Κυριακής 4 Ιανουαρίου.
Στα «λευκά» θα ντυθεί η Αττική τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς αναμένουμε, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, έντονη χιονόπτωση στο νομό, ενώ νιφάδες θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Χιονισμένα θα είναι τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πυκνό χιόνι σε Σποράδες, Εύβοια, σε ανατολική Στερεά Ελλάδα, κυρίως στη Βοιωτία, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, καθώς και στην Κρήτη.
Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τρεις ημέρες, αλλά θα είναι πιο έντονο από εκείνο των ημερών της Πρωτοχρονιάς.
Η επέλαση του χιονιά στην Αττική


Βροχή στα πεδινά με χιονόνερο και χιόνι από το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα και στα νότια παραθαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση μέσα στην ημέρα και θα φτάσει στο κέντρο στους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα, ενώ ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Ν. Ευβοϊκό, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα.
Από το μεσημέρι της Τρίτης αναμένουμε νέα σημαντική έξαρση των φαινόμενων με τις χιονοπτώσεις να έχουν κατά περιόδους και έντονο χαρακτήρα.
Την Πέμπτη ,όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία , ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, ως προς τα φαινόμενα αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση για Δευτέρα 5 Ιανουαρίου