Laman

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

 Νέα “χρυσή” σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Ολυμπιακός, που μετά την Ατλέτικο “λύγισε” και τη Γιουβέντους




- Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν την “βέκια σινιόρα” με 1-0 και πέρασαν στην κορυφή του ομίλου τους – ισόβαθμοι με τους “ροχιμπλάνκος”
- "Φύλακας άγγελος" ο Ρομπέρτο με τις επεμβάσεις του, “χρυσός” σκόρερ ο Κασάμι!
- Τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ζήτησε ο κόσμος με τη λήξη
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Χωρίς να καταπλήξει με την απόδοση του αλλά παίζοντας μεθοδικά, με ενισχυμένο κέντρο και πάθος απέναντι στη μεγάλη του αντίπαλο, ο Ολυμπιακός επικράτησε την Γιουβέντους και απέδειξε πως η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League θα κριθεί όχι μετά από μια ήττα -με κακή απόδοση- αλλά την τελευταία αγωνιστική.

Οι παίκτες του Μίτσελ άντεξαν στην πίεση που άσκησε η Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Κασάμι, Μαζουάκου, Μποτία, Τσόρι και Εντιγκά, αλλά το... τρίποντο κρίθηκε στις απίστευτες επεμβάσεις του Ρομπέρτο στην επανάληψη.



Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, πίεσαν ψηλά την Γιουβέντους -που έδειξε να μην “πατάει” καλά- και φάνηκαν απειλητικοί με προσπάθειες από την αριστερή τους μεριά και τους Κασάμι και Μαζουακού. Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι, με τον μπουφόν να πετάγεται στο αριστερό του “γ” και να διώχνει σε κόρνερ (7').



Στη συνέχεια η “βέκια σινιόρα” ανέβασε την απόδοση της, κυρίως επειδή μοίρασε καλύτερα το παιχνίδι ο Πίρλο,έδειξε τη δύναμη της στα “στημένα” και στο 12' έφτασε μια ανάσα από το 0-1, με τον Ελαμπντελαουί να διώχνει πάνω στη γραμμή την προβολή του Τέβεζ. Στο 20' ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο,αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν στη συνέχεια να πλησιάσουν προς τα καρέ του Μπουφόν (πέρα από τη σέντρα-σουτ του Τσόρι στο 27'), ενώ κάποια μακρινά τους σουτ ήταν... ψωμοτύρι για τον Ιταλό πορτιέρο. Οι “ερυθρόλευκοι” όμως πήραν ξανά στην κατοχή τους την μπάλα (πολύ δουλειά από Μιλιβόγεβιτς) και σε μια... κόντρα έπιασαν την άμυνα της Γιουβέντους στον ύπνο. Η γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού κατέληξε στον Κασάμι, που με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0 και έβαλε... φωτιά στο γήπεδο (36').








Οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη, κράτησαν στα πόδια τους την μπάλα -άφησε χώρο ο Ολυμπιακός- και προσπάθησαν να “χτίσουν” τις επιθέσεις τους στα καρέ του Ρομπέρτο. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 60', με τον Κασάμι να πλασάρει ελάχιστα άουτ, ενώ -πέντε λεπτά αργότερα- ο ρομπέρτο “έσωσε” τους Πειραιώτες από την ισοφάριση, στο τετ-α-τετ με τον Μοράτα

Η Γιουβέντους προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα στα άκρα, αλλά ποι ευκαιρίες που δημιούργησε βρήκαν στο... τείχος που ονομάζεται Ρομπέρτο. Ο Ισπανός πορτιέρο έκανε τεράστια απόκρουση τόσο στο σουτ του Τέβεζ στο 76', όσο και στο σουτ του Μοράτα στο 81' (με επέμβαση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι).



Η “βέκια σινιόρα” έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του, τον πίεσε ασφυκτικά, αλλά και πάλι ο Ρομπέρτο ήταν εκεί για να κρατήσει... όρθιους τους “ερυθρόλευκους” και να τους δώσει αυτή τη μεγάλη νίκη και να περάσει πρώτος στον όμιλο του μετά από τρεις αγωνιστικές.



Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, μετά το σφύριγμα της λήξης ο Μπουφόν πήγε και έδωσε συγχαρητήρια στον πορτιέρο του Ολυμπιακού

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Ατλέτικο 6 (8-3)
Ολυμπιακός 6 (4-4)
Γιουβέντους 3 (2-2)
Μάλμε 3 (2-7)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Βιντάλ, Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Τέβες, Μοράτα.

newsit.gr/