Laman

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις το κοτόπουλο με τον ίδιο τρόπο; φτιάξτε Μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο grill του φούρνου
Υλικά




για τα μπιφτέκια½ κιλό κιμά κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο3-4 φρυγανιές κοπανισμένες1 φλιτζανάκι του καφέ κρασίξύσμα + χυμό από μισό λεμόνι2 κουτ. σούπας μουστάρδα2 κουτ. σούπας σόγια σος½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένογια το πανάρισμαλίγο αλεύρι1 αβγό ελαφρά χτυπημένο1¼ φλιτζανιού φρυγανιά κοπανισμένη ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο πικάντικο τυρίαλάτι, πιπέριγια το συνοδευτικό1 πράσινη σαλάταψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (σε μικρά κομμάτια)ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.ΕκτέλεσηΒάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, τις κοπανισμένες φρυγανιές, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και μετά το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους.Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μίγμα της φρυγανιάς. Πρώτα τα αλευρώνετε, μετά τα βουτάτε στο αβγό και κατόπιν στο μίγμα της φρυγανιάς ώστε να καλυφθούν εντελώς.Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές, και περιχύνετε με ένα ανάλαφρο dressing με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.

http://cretablog.gr/