Laman

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φακές

Τι χρειαζόμαστε:
300 gr φακες χονδρες
1 κρεμμυδι
2 σκελιδες σκορδο
2 δαφνοφυλλα
αλατι-πιπερι
ελαιολαδο
2 ντοματες τριμμενες
1 κουταλια πελτε


1)        Βράζουμε τις φακές σε νερό για 10 λεπτά και πετάμε το νερό.
Βήμα 2  2) Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι
Βήμα 3    3) Ρίχνουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, νεράκι ίσα να τις σκεπάζει και βάζουμε τις φακές.
 Βήμα 4   4) Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι παραπάνω όταν βράζουν οι φακές.