Laman

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αρνίσια κεμπάπ με κόκκινο τζατζίκι
Μια πεντανόστιμη πρόταση με ζουμερά κεμπάπ που θα συνοδεύσουμε με ένα ξεχωριστό κατακόκκινο τζατζίκι.
Υλικά




Για τα κεμπάπ
800γρ. κιμά από αρνίσιο μπούτι
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
½ κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κόκκινο τζατζίκι
700γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 παντζάρια μεγάλα, ψημένα στον φούρνο
3 σκελίδες σκόρδο
150γρ. αγγούρι χτυπημένο στο μπλέντερ, μόνο το νερό του
20ml ελαιόλαδο
αλάτι

Διαδικασία