Laman

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Tη νέα έκδοση του Android, με την ονομασία Lollipop, ανακοίνωσε η Google.
Σύμφωνα με την Google το Lollipop είναι η μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη κυκλοφορία στο Android αφού είναι σχεδιασμένο για να είναι ευέλικτο, να λειτουργεί σε όλες τις συσκευές του χρήστη και να παραμετροποιείται όπως αυτός το επιθυμεί.




Για να μπορεί η μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο να παραμένει η ίδια, το Lollipop έχει έναν «συνεπή» σχεδιασμό, προσέγγιση που αποκαλείται Material Design, έτσι ώστε το υλικό να αλληλεπιδρά στην αφή και τη φωνή πιο «φυσικά» και ομαλά.

Παράλληλα, η Google τονίζει ότι το νέο λειτουργικό παρέχει αυξημένο έλεγχο πάνω στη συσκευή, επιτρέποντας ρυθμίσεις έτσι ώστε να «περνούν» συγκεκριμένα άτομα και ενημερώσεις, όπως για παράδειγμα, όταν κάποιος βρίσκεται σε μία συνάντηση μόνο όταν έχει κάποια σημαντική ενημέρωση προβάλλεται στην lockscreen.

Επίσης ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει το Lollipop είναι η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που επεκτείνει τη «ζωή» της συσκευής μέχρι και 90 λεπτά, ενώ η Google έχει προνοήσει και δίνει πλέον τη  δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών χρηστών και guest user mode για τη συσκευή.

Το νέο Android 5.0 Lollipop, έρχεται εγκατεστημένο στα Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player και θα είναι διαθέσιμο στα Nexus 4,5,7,10 και στις Google Play edition συσκευές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

newsit.gr